2.5 million MobilePay customers can now buy Bitcoin

UPDATE 16 DECEMBER: MobilePay payments have been disabled. But you can now use your credit card instead.


 

Are you looking for an original present this Christmas? Try giving bitcoin as an investment or for shopping in 150,000 stores globally.

If you are one of the 2.5 million Danes who use the popular mobile payment app MobilePay developed by Danske Bank, then we have some great news for you: From today, you will be able to purchase bitcoin from Coinify and pay comfortably using MobilePay.

Original press release (in Danish) follows:


Årets julegave: Giv en bitcoin og betal med MobilePay

KØBENHAVN D. 9. DECEMBER 2015

Nu kan 2,5 mio danskere nemt give en bitcoin i julegave som sjov investering eller til brug i 150.000 butikker globalt.

Den danske vækstvirksomhed Coinify, der er den største europæiske virksomhed for betalinger med digitale valutaer, gør det fra i dag muligt at købe bitcoin med MobilePay.

“MobilePay er en af Europas bedste mobilbetalingsplatforme, og bitcoin har verdens mest effektive og sikre infrastruktur til at gennemføre betalinger. Det, at vi forbinder de to systemer, stiller forbrugeren stærkere end nogensinde” siger Hamed Sattari, CTO hos Coinify.

Bitcoin er den største internationale valuta, der benytter den banebrydende teknologi blockchain. I dette system kan valuta overføres direkte fra person til person alle steder i verden på få sekunder.

“Der er en massiv interesse fra banker i at benytte blockchains til at gennemføre betalinger sikkert, effektivt og transparent. Med MobilePay giver vi nu en nem adgang til denne nye betalingsform og dermed mulighed for at blive en del af fremtiden. Senest har en EU domstol bestemt, at bitcoin er en valuta på lige fod med euro og dollar, fsva. moms” siger Christian Visti Larsen, CFO hos Coinify.

Nordea, Deutsche Bank, Barclays, BNP Paribas, BVBA, Santander og Citibank er blandt de banker, der allerede har investeret i brugen af blockchain-teknologien, der ifølge Goldman Sachs kan spare 200 milliarder dollars i transaktionsomkostninger globalt.

“I Danmark er vi langt fremme med nye betalinger. Specielt har Danske Banks MobilePay simplificeret processen, og vi skal naturligvis fortsætte med at gøre det nemmere at være forbruger. Det har i noget tid allerede været muligt at bruge Swipp til at købe bitcoins. Med tilføjelsen af MobilePay når bitcoins nu et endnu bredere marked,” fortsætter Christian Visti Larsen.

Blockchain-teknologien er blevet vurderet af det britiske finansministerium til at være det, der udgør den mindste hvidvaskrisiko af alle finansielle institutioner. Flere lande har også vedtaget lovgivning, der gør det muligt at udstede nationale valutaer på en blockchain, ligesom Citibank har anbefalet den britiske regering at udstede britiske pund på en blockchain for at facilitere effektive betalinger.

MobilePay kunder kan i første omgang købe bitcoin for op til 1.500 kr per dag hos Coinify, hvilket forventes at blive øget efter nytår.

Sådan gør du

  1. Log ind eller opret en konto på Coinify Trade
  2. Tryk på “Buy Bitcoin with MobilePay”
  3. Indsæt din Bitcoin-adresse eller lav en ny Bitcoin-konto
  4. Skriv hvilket beløb i kroner du vil købe for
  5. Godkend betalingen i din MobilePay app

Not Danish? Anyone in the 34 SEPA countries can easily buy or sell bitcoin with their bank account using a free Coinify Trade account.